Start fase 4 van de herinrichting van Brusselsesteenweg, Vliegwezenlaan en Sint Bavostraat

Gepubliceerd op maandag 3 jul 2023 om 10:45
De firma Colas Noord nv uit Heusden-Zolder is in april 2022 van start gegaan met de heraanleg van de Brusselsesteenweg tussen Pontbeek en de rotonde Kerklaan, Fr. Thirrystraat, Baron J. Greindllaan inbegrepen. Fase 4, de laatste fase, startte op 9 oktober 2024.

Op 9 oktober start aannemer Colas met de laatste fase van de werken aan de Brusselsesteenweg en Vliegwezenlaan. Vanaf dan zullen de Vliegwezenlaan en Zellik-centrum opnieuw bereikbaar zijn via Pontbeek, in beide richtingen. Ook de bus kan dan zijn definitieve route volgen.

Wijk Hoogtepunt is bereikbaar via tijdelijke doorgang naar en van rotonde Vliegwezenlaan - Brusselsesteenweg

De aannemer start met rioleringswerken vanaf het kruispunt Vliegwezenlaan met Brusselsesteenweg, aan de zijde van Leeuwerikenlaan-Hoogtepunt. Deze rioleringswerken zullen ongeveer 40 werkdagen in beslag nemen.

Hij voorziet een doorsteek ter hoogte van Hoogtepunt en Leeuwerikenlaan zodat de wijk daar bereikbaar blijft en kan ontsluiten via de bestaande betonweg. Lokaal verkeer in beide richtingen is mogelijk. 

Enkel bij de aanleg van de riolering ter hoogte van het kruispunt Brusselsesteenweg met de Leeuwerikenlaan en Hoogtepunt zullen deze straten, Romeinsebaan en Welkomstraat wellicht 2 tot 3 dagen met de wagen niet bereikbaar zijn. De aannemer laat weten wanneer Hoogtepunt en Leeuwerikenlaan worden afgesloten en tracht de hinder tot een minimum te beperken. De woningen in de werfzone blijven bereikbaar voor de hulpdiensten, ook tijdens de aanleg van de riolering op het kruispunt.

Na de aanleg van de riolering start de aannemer met de aanleg van de nieuwe rijweg om af te sluiten met de opbraak van de bestaande betonweg en de aanleg van de parkzone met wadi.

De bewoners van de Dendermondestraat kunnen dan ontsluiten via Keienveld.

De aannemer hoopt deze werken af te ronden tegen de zomer van 2024.