Rotonde (fontein) in Zellik opnieuw open voor verkeer

Gepubliceerd op maandag 14 nov 2022 om 13:29
Vanaf woensdag 16 november zal de rotonde (fontein) in Zellik opnieuw open zijn voor verkeer. Alle aantakkende straten zijn vanaf dan opnieuw open, met uitzondering van de Brusselsesteenweg zelf. Intussen wordt er verder gewerkt op de Brusselsesteenweg, aan de zijde van Sint Bavostraat.

Verkeersmaatregelen

Tijdens fase 1B kan het verkeer vanuit de Vliegwezenlaan richting Zellik via het linkerrijvak van de Brusselsesteenweg rijden. Verkeer in tegengestelde richting is niet mogelijk op de Brusselsesteenweg tussen fontein en Vliegwezenlaan. Vanuit het centrum van Zellik rijd je via de Zuiderlaan en Pontbeek naar Asse.

De bewoners van de Henri Rosseelslaan kunnen zowel via de Brusselsesteenweg (enkel richting Zellik) als via Wilde Rozenlaan ontsluiten. In de Openveldstraat, A. De Deckerstraat, Fr. Thirrystraat, Vinkenlaan, Baron J. Greindllaan, Kerklaan, T. Coppensstraat en C. Van Malderenstraat wordt de situatie genormaliseerd. Sint Quirinuslaan wordt doodlopend ter hoogte van de werf.

Ter hoogte van de werkzones en op de omleidingsroute geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Waar nodig stellen we parkeerverbod in.

Voor de fietsers verloopt de omleiding in beide richtingen via Frans Thirrystraat en Galgenberg.