Hoppinpunt

Het station in Asse is een Hoppinpunt. Dat is een punt waar je eenvoudig van de fiets of auto kan overstappen naar het openbaar vervoer.

Omschrijving

Het Hoppinpunt werd uitgerold op drie zones, waar in totaal plaats is voor maar liefst 400 fietsen. Voor auto’s vind je 200 gratis parkeerplaatsen op de Asphaltcosite, inclusief plaatsen voor personen met een handicap. Er werden ook kwalitatieve fietsenstallingen voorzien. Tussen de Asphaltcosite en perron 2 ligt een veilige oversteekplaats met aangepaste verlichting over de rondweg (N9k).

Fietsstallingen, fietskluizen en Kiss & Ride

Fietsers kunnen hun fiets niet enkel kwijt op de Asphaltcosite. Ook in de fietsenstallingen aan het Lindenpark kan je je fiets veilig achterlaten. Daar zijn ook een aantal individuele fietskluizen voorzien, die je eenvoudig kan openen met een app op je smartphone. Aan het station is er ruimte voor Kiss & Ride en een derde overdekte fietsenstalling, met ook plaatsen voor buitenmaatse fietsen. Aan het station vind je ook enkele deelfietsen terug.

Fietspanne? Geen nood!

In het fietsherstelpunt van Groep Intro, dat zich in het stationsgebouw bevindt, kan je terecht met kleine problemen. Aan de fietsherstelzuil kan je zelf je banden oppompen of een kleine herstelling uitvoeren.

Aangepast op: woensdag 17 apr 2024 om 09:18