Fietsstraat

Fietsstraten spelen een rol in het fietsvriendelijker maken van steden en gemeenten. Ze maken duidelijk dat in woonkernen de auto niet het meest geschikte vervoersmiddel is, en geven fietsers de bevestiging dat ze van harte welkom zijn.

Omschrijving

Mollestraat is één van de 11 fietsstraten op het grondgebied van Asse. De fietsstraat is gelegen in een schoolomgeving en is een belangrijke schakel voor het fietsverkeer tussen Asse en Opwijk. In deze fietsstraat mogen fietsers de volledige breedte van de rijbaan gebruiken. Gemotoriseerde voertuigen mogen fietsers niet inhalen en maximum 30 kilometer per uur rijden. Naast de blauwe aanwijzingsborden en de logo’s op het wegdek plaatste de gemeente ook extra sensibiliserende borden naar aanleiding van het thema ‘Koning Fiets’.
 
Dit zijn de andere fietsstraten: Drielindenbaan, Ichelgemstraat, Koensborre, Onderrichtstraat, Parklaan, Pastinakenstraat, Petrus Ascanusplein, Poel, Spoorwegbaan, Witteramsdal, Tuinwijk (tussen Mollestraat en Gasthuisstraat) en Gasthuisstraat. 
Aangepast op: dinsdag 27 sep 2022 om 16:21