Fase 4 van de werken in Muurveld, Hofveld en Bloklaan

Gepubliceerd op dinsdag 25 apr 2023 om 09:00
Vanaf 27 april 2023 gaat de herinrichting van Muurveld – Hofveld – Bloklaan een vierde en laatste fase in. Deze nieuwe fase van de werken bestaat uit 3 delen, fases 4a, 4b en 4c, en heeft een impact op de verkeerscirculatie en de aanrijroutes naar het ziekenhuis, de spoeddienst en de handelaars.

Nadat de aannemer het resterende deel van Muurveld heeft aangepakt, starten de werken vanaf 27 april op het kruispunt tussen Boekfos, Bloklaan en Muurveld en in de Bloklaan

Fase 4a: van 27 april tot midden mei

Op 27 april starten de werken op het kruispunt tussen Boekfos, Bloklaan en Muurveld. Gedurende deze periode kan lokaal verkeer via Muurveld naar Boekfos. Boekfos zelf wordt doodlopend in de richting van Bloklaan. Doorgaand verkeer dient de hoofdwegen te volgen.

In deze fase wijzigen ook de aanrijroutes naar het O.L. Vrouwziekenhuis, de spoeddienst en de handelaars. Zo is het ziekenhuis vanaf dan niet meer bereikbaar via Boekfos, maar zijn het ziekenhuis en de handelaars wel nog bereikbaar via Hofveld. Deze fase duurt tot midden mei 2023, afhankelijk van de vooruitgang van de werken.

Fase 4b: van midden mei tot zomer 2023

In het tweede deel van fase 4 breidt de werfzone zich uit en neemt de aannemer het resterende deel van Bloklaan mee onder handen. Op die manier wordt Hofveld doodlopend. Ook nu blijft enkel lokaal verkeer mogelijk, en volgt doorgaand verkeer de hoofdwegen.

In dit deel van fase 4 organiseert het O.L. Vrouwziekenhuis de spoed via de Sint Martinusstraat. De spoedingang in Bloklaan gaat dicht. Het ziekenhuis is in deze fase voor gemotoriseerd verkeer niet bereikbaar via Bloklaan of Hofveld. Te voet en per fiets blijft de werfzone wel bereikbaar. Deze fase duurt tot de zomer van 2023.

Fase 4c: van einde mei tot zomer 2023

Als alles volgens plan verloopt, wordt tegen einde mei Muurveld om praktische redenen afgesloten. Dit tot de asfaltering van de werkzone, die in het ideale geval voor het bouwverlof kan plaatsvinden. 

Door deze werken wordt Muurveld doodlopend ter hoogte van het kruispunt tussen Bloklaan en Boekfos. Boekfos is op die manier niet meer bereikbaar via Muurveld. In Muurveld zelf geldt een dubbele rijrichting voor bewoners en een parkeerverbod op minstens enkele parkeervakken om kruisen mogelijk te maken. Met de aannemer is afgesproken dat er steeds een veilige doorgang moet zijn voor voetgangers en fietsers via klein Muurveld naar Muurveld.

Deze route via Muurveld richting Boekfos is enkel bedoeld voor lokaal verkeer. Doorgaand verkeer rijdt via hoofdwegen. 

Parkeren in de buurt

Om de parkeerdruk uit de scholen en het ziekenhuis in de buurt te beperken, blijft in de werfzone enkel bewonersparkeren toegestaan in de afgebakende parkeervakken. Bewoners of mensen met een parkeerplaats in de werfzone hebben recht op een gratis parkeerkaart. Bewoners die nog geen bewonerskaart hebben, kunnen deze aanvragen bij parkeerbedrijf OPC, T 02 569 80 76, asse@parkeren.be, http://www.parkeren.be/asse/parkeerbeleid

Niet-bewoners kunnen hun wagen kwijt op de gratis parking Boekfos, of op de betaalparkings in het centrum van Asse.

Hieronder vindt u een overzicht van alle fases, samen met de straatplannetjes en de verkeerscirculatie per deel van fase 4.