Aanleg fietssnelweg tussen Mollemseweg en Ceuppensrij

Gepubliceerd op vrijdag 15 mrt 2024 om 15:58
Op 20 maart 2024 start de firma Viabuild, in opdracht van het gemeentebestuur, met de aanleg van de fietssnelweg langs de spoorweg tussen de Mollemseweg en de Ceuppensrij. Deze werken verlopen gefaseerd.

Fase 1: van 20 maart tot en met 26 april 2024

In deze fase werkt de aannemer langs de spoorweg tussen de Mollemseweg en Ganzeweg. Deze werken veroorzaken enige hinder voor bewoners en gebruikers van Ganzeweg.

Nadien werkt de aannemer tot en met 23 juni zonder hinder voor het verkeer.

Fase 2: van 24 juni tot en met 5 augustus 2024

Tijdens deze fase volgen er werken langs tussen de Mollemseweg en de Ceuppensrij. De aannemer zorgt voor een maximale bereikbaarheid van de Ganzeweg.

Fase 3: van 6 augustus tot en met 31 december 2024

De aannemer werkt verder langs het spoor tussen de Mollemseweg en Ganzeweg, en in Mollemseweg tussen huisnummer 62 en 76. 

Ook hier zorgt de aannemer steeds voor maximale bereikbaarheid van de Mollemseweg. De tractorsluis ter hoogte van de landbouwweg in Kouter wordt overrijdbaar gemaakt. Zo kunnen de bewoners van de Mollemseweg tussen de overweg en de tractorsluis steeds ontsluiten via Kouter naar de Kasteelstraat.

Voor fietsers loopt een omleiding via de veldwegen Boskouterweg en Dorenweg, of via Prieelstraat, Merchtemsebaan, Fort, Boven Vrijlegem en Ceuppensrij.