Fase 3 van de werken van Muurveld, Hofveld en Bloklaan

Gepubliceerd op dinsdag 7 mrt 2023 om 09:00
Als alles volgens plan verloopt, zijn de werken in Muurveld en Hofveld tegen 13 maart voltooid. Vervolgens start fase 3: het gedeelte van de Bloklaan tussen Nieuwstraat en Sint Martinusstraat en een deel van de Sint Martinusstraat zelf. De exacte startdatum van die fase is afhankelijk van het weer.

Ter ontsluiting van het Kerkplein wordt het enkelrichtingsverkeer in Kerkstraat tussen Kerkplein en Nieuwstraat opgeheven. Muurveld en Hofveld blijven afgesloten voor het doorgaand verkeer. Enkel bewonersparkeren is toegestaan.

Muurveld wordt opengesteld voor lokaal verkeer (bewoners en bezoekers ziekenhuis) en is over de volledige lengte enkele richting van Nieuwstraat naar Boekfos. Hofveld wordt ook opengesteld, maar voorlopig slechts enkel richting het ziekenhuis. De knip aan het einde van Hofveld wordt voorlopig nog niet geplaatst om de spoedingang van het ziekenhuis zo lang en zo vlot mogelijk bereikbaar te houden.

In Hofveld en Muurveld is enkel bewonersparkeren toegestaan in de afgebakende parkeervakken. Zo trachten we de parkeerdruk uit de school en het ziekenhuis te temperen. 
Bewoners die nog geen bewonerskaart hebben, kunnen deze aanvragen bij parkeerbedrijf OPC, T 02 569 80 76, asse@parkeren.be, http://www.parkeren.be/asse/parkeerbeleid

De Bloklaan blijft tweerichtingsverkeer zodat de spoedingang van het ziekenhuis ook vanaf Boekfos bereikbaar blijft.

De aannemer verwacht de riolerings- en wegenwerken van fase 3 af te ronden in 6 tot 8 weken. Deze planning is uiteraard ook sterk weersafhankelijk.